arrowenvelopefacebookinstagramlinked-intwitteryelpyoutube

New Yelper Event: Gin school @ Steam Hellsinki

Maijasteamissa

Wednesday April 22nd turned out to be a very cheerful spring night in Helsinki, as the local Yelpers got together with a group of 15 people. The themes of the night were gin and steampunk – and no other place would have served the purpose like Steam Hellsinki. This new bar has gained huge popularity in short time, and we can tell why. It was an inspirational voyage to an imaginary past through the fascinating aesthetics of steampunk. To arrange a gin school here was more than ideal, as the restaurant owns the largest selection of gins (over 40 different kinds!) in Finland. Tony from Steam Hellsinki took excellent care of us, teaching us everything from the history to the producing methods of gin, letting us complete and enjoy our learnings by smelling and tasting all the wonderful gins chosen for the event.

We want to thank Steam Hellsinki for arranging the fun and interesting event with us! The first steampunk-bar in town is certainly worth checking out, whether you choose to be educated with their gin school or just want to go out for drinks in a special place, anytime. 

See the event pictures in Flickr & Facebook – and read the event reviews on Yelp. Steam Hellsinki can be found here

 

Keskiviikkona 22. huhtikuuta vietettiin hauskaa, keväistä iltaa Yelppereiden kesken. Viidentoista hengen joukkomme kokoontui Steam Hellsinki – nimisen uuden ja kiehtovan baarin tiloissa, aikeissamme oppia kaiken gineistä. Valtavan suosion saavuttanut ravintola tarjoili inspiroivan aikamatkan kauas, mielikuvituksekkaaseen menneisyyteen vaikuttavan steampunk-estetiikan kautta. Gin-koulutus juuri täällä tuntui ehdottomalta; huikea, yli neljäkymmentä giniä kattava valikoima on Suomen suurin. Steam Hellsingin Tony piti ryhmästämme hyvää huolta, kertoen kaiken mahdollisen juoman historiasta valmistukseen, saadessame haistella ja maistella useita, erinomaisia ginejä.

Suuri kiitos viihdyttävästä illasta ja mielenkiintoisesta opastuksesta, Steam Hellsinki! Suomen ensimmäinen steampunk-tyylin teemaravintola on ehdottomasti tutustumisen arvoinen – halusit sitten itsekin kokea paikan gin-koulun, tai muuten vain nauttia drinkit spesiaalissa paikassa. 

Kuvia illastamme löytyy Flickristä ja Facebookista, sekä tapahtuma-arvostelujen yhteydestä. Itse tapahtumapaikka Yelpissä löytyy täältä.

Aurinkoista kevättä ja Yelppailun iloa,

Hanna Brumley

Community Manager

Yelp Helsinki