arrowenvelopefacebookinstagramlinked-intwitteryelpyoutube

Taste of Amsterdam – A Foodlover’s Heaven

Vrijdag 7 juni. Prachtig weer. Het einde van een lange werkweek vraagt dan om een bijzondere afsluiten; En dan is er geen betere plek dan Taste of Amsterdam! 30 Elites waren uitgenodigd in de VIP-tent van Taste voor een Elite Event om het gastronomische festival te ervaren… En hoe! 
Taste of Amsterdam - LOVE.jpg

Taste of Amsterdam is een 4-daags high-end culinair festival dat elk jaar in Amstelpark plaatsvindt; 15 tóp restaurants – o.a. Blauw, Lute en De Kersentuin serveren 'signature dishes', exposanten laten hun passie voor koken en verse producten zien, van chocolade tot speciale olijfolieën, van oesters tot aan koffie, van speciale nougat tot hamburgers, het is er allemaal. Cocktails worden geshaked, de wijn vloeit rijkelijk, je koopt 'Florijnen' en loopt lang allerlei stands en tentjes waar je zintuigen worden geprikkeld en waar je van alles kunt kopen. Dit festival verbindt Amsterdammers met haute cuisine op een hele relaxte, informele manier; de chef staat letterlijk voor je neus i.p.v. in de keuken en je ziet de meesters aan het werk. Je kunt van alles vragen en komt veel meer het verhaal achter de gerechten te weten. Foodlovers, foodcritics en fijnproevers: this is your heaven!
Zoveel te zien, eten, drinken!.jpg

Je kunt niet alleen rondlopen en genieten van al het lekkers; dit jaar waren er maar liefst vijf theaters, waar verschillende chefs workshops & kook demonstraties gaven. De kinderen worden vermaakt en leerden over goed eten in de Kidscorner, je kan naar wijn proeverijen of cocktailcursussen in het Wine & Spirits Theater en workshops in het Taste Kook Theater! Wij weten inmiddels 'Alles over Truffel' en kennen de 'Signature Dishes' van Alain Alders. Echt een aanrader voor ieder die graag de meesters aan het werk zien en niet onbelangrijk… proeven! 
Theater en shows.jpg

Om 19.00 begon ons Taste avontuur! We kregen speciale VIP-bandjes en op naar de Sublime VIP Paviljoen, en daar wordt je toch een partij gastvrij ontvangen met Campari Cocktails, flessen wijn en heerlijke hapjes! Het Paviljoen was onze 'home base' en vandaaruit gingen we continu op pad om te zien wat er allemaal op een vrijdagavond op Taste te beleven is; de heerlijke hapjes van Franklin, burgers van The Butcher en ravioli van Fifteen! De sfeer is onwijs gezellig; iedereen staat in de zon te genieten van verschillende hapjes, kletst met de bedrijfseigenaren, loopt door naar een volgend gedeelt, we gingen om de beurt naar verschillende shows en eind van de avond verzamelden weer in het Paviljoen. Echt een hele fijne, ongedwongen en lekkere vrijdagavond! 
VIP - It's Elite Style.jpg

Ook geweldige bedrijven kwamen naar ons toe om zichzelf te presenteren! De Soup Rocks van Henri waren on-ge-looflijk! Kleine 'soep-cocktails' in de smaken Bloody Mary en de Kreeft ehm ja, die rockten. Henri's geheim? Pure, super verse ingredienten zonder conserveringsmiddelen of extra toevoegingen dan ook. En dat proef je. Pavlos van We Deliver Taste gaf ons vervolgens een kijkje in de Griekse keuken en schotelde ons o.a. 'Bottarga' voor; Grieks kaviaar! And last, maar zeker not least: een heerlijk toetje in de vorm van mini-taartjes door Petit Gateau! En pssssst: zij openen binnenkort een winkel op de Haarlemmerstraat.
Culinair delight!.jpg

Lieve Julia en Taste of Amsterdam; wat een genot om deze vrijdagavond mee te maen! Vele Elites wisten nog niet van het bestaan, maar ik hoorde van een aantal dat ze meteen zaterdag nog een keer zijn gegaan!

Lieve Elites, onwijs veel dank voor jullie komst en dat jullie er deze vrijdagavond zo'n feest van hebben gemaakt!

Bekijk de foto's van Michelle D en lees de reviews van Taste of Amsterdam en van het Elite Event, je staat te popelen om Taste te beleven naderhand.
It's fun to be Elite.jpg

See You On Yelp!

L (11)

Philippine W – Yelp Amsterdam Community Manager