arrowenvelopefacebookinstagramlinked-intwitteryelpyoutube

Hiep Hiep Caraib @MonteCristo

Het was een regenachtige woensdag. Maar dat deed ons niks! Maar ook ech nie! Woensdag 11 juli was namelijk het tropische drink- en dansfestijn Hiep Hiep Caraib Elite Event @MonteCristoStarting the evening outsideElite Yelpers kwamen samen in MonteCristo, wat net 3 maanden geleden haar deuren heeft geopend op het Marie Heinekenplein. Het is zo'n hele fijne tent om te salsa / merengue / bachata / zouk te dansen en om te leren! Ze hebben er namelijk elke dag, m.u.v. zaterdag, danslessen voor beginners tot aan profi's. Die zitten er echt op. Daarnaast is onze nieuwe woensdag de "we-drinken-Daiquiris-voor-weinig" avond geworden. Voor de niet-salsa liefhebbers hebben ze housemuziek op de donderdag. Ze zijn de gehele dag geopend, lunch-diner-dansen-drinken het kan hier allemaal! Hadden we al gezegd dat je hier buckets met Sol kunt bestellen?! Stel: je zit lekker op het terras met vrienden, loopt naar de bar en neemt zo'n fijne ijsemmer gevuld met Solletjes; je eigen bucket gevuld en hoef je niet meer op-en-neer naar de bar te lopen! Lots of dancing and cocktails!MonteCristo liet zich van haar beste kant zien! Rodolfo de stralende salsa-leraar gooide zijn heupen in de strijd en als je de foto's ziet…. Sommigen ontpopten zich als heuse Dancing Queens (ik noem geen namen, Maartje W). Het was ontzettend leuk om een keer te doen! Iedereen deed enthousiast mee en na bijna een half uur dansen heb je dorst. Dus op naar de beroemde (en de dag daarna: beruchte) Daiquiris & Cocktail workshop. Bart Jan vertelde uitgebreid over hoe je de beste Daiquiris kunt maken en daarna mocht je zelf knutselen om de beste cocktail te maken. Want we hadden uiteraard weer een strijd. De Bananen verpletterde het Aarbeien-team en ook team Sinaasappel ging naar huis met de winst.Well deserved cocktailsOverheerlijke Daiquiris, buckets vol met Sol, wijn, vaasjes… MonteCristo is van alle drankmarkten thuis. Het eten was verrassend lekker! Sappige knoflook-gamba's, spare-ribs, Jamaicaanse empanada's, Caraibische mangosalade, en -mijn persoonlijke favoriet – verse chorizo worstjes!Great food 'n' drinksBeste Ray, Maarten, Bart-Jan en Rodolfo ontzettend veel dank voor deze heerlijke avond! Wat hebben jullie laten zien dat MonteCristo prachtig is geworden! Beste Yelpers, wat ontzettend fijn jullie weer in grote getalen te verwelkomen en jullie hebben je ontpopt tot ware salsa-koningen en -koninginnen. Wat was het beregezellig!

Bekijk hier nogmaals de foto's en de reviews over deze avond. 

Tot snel en SYOY (See You On Yelp)!

Salsa isn't so difficult... 

Philippine W – Yelp Amsterdam Community Manager

 

————————– IN ENGLISH ———————————

Dreary as the Dutch weather can be, the sun was shining at our Hiep Hiep Caraib Elite Event @MonteCristo! Wednesday July 11 gave a new hobby for the Amsterdam Yelpers: Cocktails and Salsa!1MonteCristo has opened its doors 3 months ago and is the perfect tropcial getaway when you're in need of some Caribbean style in Amsterdam. You can take salsa lessons here six days a week, at all levels! From starter to professional, go and dance the the night away! They organize all different kinds of evenings: from cocktail Happy Hour on Wednesdays, to more House-music orientated Thursdays and everything in between! They serve lunch / dinner / snacks / buckets of Sol and my personal favourite: swings on the front porch! 2As MonteCristo has so much to offer, they couldn't wait to show the Elite Yelpers what they're all about: so what did we do?! Right! A salsa workshop and a cocktail workshop! Rodolfo taught us how to move like a true salsa pro and after an hour of dancing, we went to Bart Jan for a well-derved, self-made Daiquiri! No Yelp Elite Event goes without a little bit of competition and therefore the best Daiquiri team could win a great MonteCristo price! The Bananas crushed team Strawberries and also team Orange proved themselves to have Daiquiri talent.3MonteCristo's menu is so varied and the best way to describe it is "Caribbean fusion". So they made a selection of their lovely bites and nibbles especially for us: from Jamaican empanadas to lucious garlic prawns, and from Caribbean mangosalad to Spare-Ribs, chicken skewers and, in my opinion, the best Chorizo sausages ever! The Daiqiries, buckets of Sol, beers, wines and fresh juices made this evening a tropical delight!  4Dear Ray, Maarten, Bart-Jan and Rodolfo thank you so much for this absolutely great evening. You have definitely gave us all your best and I'm sure we'll be back very soon! Dear Yelpers, it is always such a pleasure to see you and experience these great Amsterdam venues together. Thank you for joining!

Need an impression? Check out the photos and the reviews

SYOY See You On Yelp!

Philippine W
Philippine W – Yelp Amsterdam Community Manager